PODosłonami.pl

Hazera
Yara

Eksport hiszpańskich ogórków

W pierwszym kwartale bieżącego roku Hiszpania wyeksportowała łącznie 224,9
tys. ton ogórków.

Rejonem Hiszpanii, który opuściło najwięcej ton tego warzywa była Almeria – wyeksportowano stamtąd 149,2 tys. ton ogórków, a przychód dla ich producentów wyniósł 136,9 mln euro, przy czym średnia cena za kilogram wyeksportowanego towaru wyniosła 0,92 euro.

W omawianym okresie drugim hiszpańskim rejonem przodującym w produkcji i eksporcie ogórków była Grenada, na kolejnym miejscu uplasowała się prowincja Las Palmas, znajdująca się na Wyspach Kanaryjskich.

 

Kampania promocyjna polskich pomidorów

Stowarzyszenie Producentów Pomidorów i Ogórków Pod Osłonami rozpoczyna w kwietniu bieżącego roku kampanię promującą polskie pomidory. Główną ideą projektu jest podniesienie poziomu zaufania do krajowych producentów tego warzywa, uświadomienie konsumentów o rodzajach uprawianych pomidorów w [...]

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Program Ochrony Roślin
HortiAdNet