PODosłonami.pl

Agro-Sorb
Yara

Eksport hiszpańskich ogórków

W pierwszym kwartale bieżącego roku Hiszpania wyeksportowała łącznie 224,9
tys. ton ogórków.

Rejonem Hiszpanii, który opuściło najwięcej ton tego warzywa była Almeria – wyeksportowano stamtąd 149,2 tys. ton ogórków, a przychód dla ich producentów wyniósł 136,9 mln euro, przy czym średnia cena za kilogram wyeksportowanego towaru wyniosła 0,92 euro.

W omawianym okresie drugim hiszpańskim rejonem przodującym w produkcji i eksporcie ogórków była Grenada, na kolejnym miejscu uplasowała się prowincja Las Palmas, znajdująca się na Wyspach Kanaryjskich.

 

Papryka jednolicie wybarwiona zdecydowanie lepiej się prezentuje

Równomierne wybarwianie owoców papryki i pomidora

Jednym z ważnych czynników przyciągających klientów i wpływającym na efektywną sprzedaż pomidorów czy papryki jest jednolita barwa owoców. W dużym stopniu jest ona związana z doborem odpowiedniej odmiany, wykazującej przydatność do uprawy w danych warunkach [...]

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

ZtZ 2018
HortiAdNet