PODosłonami.pl

Hazera
Yara

Trend „Clean eating” korzystny dla warzywników

Dietetycy wytypowali trendy żywieniowe, które będą miały czołowe znaczenie w 2016 r. Eksperci z „Today’s Dietitian” i Pollock Communications twierdzą, że najpopularniejszym trendem będzie Clean eating.

Pomidor śliwkowy Dartagnan

Clean eating to rodzaj diety, która składa się głównie ze świeżych owoców i warzyw. Unika się w niej przetworzonego jedzenia. Dietetycy oceniają, że coraz więcej konsumentów będzie opierało swoje decyzje zakupowe na tym trendzie, wybierając produkty odpowiadające diecie opartej na świeżych roślinach, tak jak dieta śródziemnomorska. Konsumenci będą chcieli „wolnego” jedzenia – nie jest to termin związany z szybkością spożywania pokarmów, lecz z jedzeniem wolnym od GMO, glutenu i antybiotyków.

źródło: hortibiz.com

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Program Ochrony Roślin
HortiAdNet