PODosłonami.pl

Agro-Sorb
Yara od 11 01 2019

Trend „Clean eating” korzystny dla warzywników

Dietetycy wytypowali trendy żywieniowe, które będą miały czołowe znaczenie w 2016 r. Eksperci z „Today’s Dietitian” i Pollock Communications twierdzą, że najpopularniejszym trendem będzie Clean eating.

Pomidor śliwkowy Dartagnan

Clean eating to rodzaj diety, która składa się głównie ze świeżych owoców i warzyw. Unika się w niej przetworzonego jedzenia. Dietetycy oceniają, że coraz więcej konsumentów będzie opierało swoje decyzje zakupowe na tym trendzie, wybierając produkty odpowiadające diecie opartej na świeżych roślinach, tak jak dieta śródziemnomorska. Konsumenci będą chcieli „wolnego” jedzenia – nie jest to termin związany z szybkością spożywania pokarmów, lecz z jedzeniem wolnym od GMO, glutenu i antybiotyków.

źródło: hortibiz.com

Papryka na pierwszym miejscu (cz. I) – Odmiany i ochrona

Papryka była główną bohaterką seminarium zorganizowanego przez HM.Clause dla producentów tego warzywa. W tym roku odbyło się ono 25 listopada w Potworowie, uczestniczyły w nim również firmy Koppert, Agro Spec, Sumi Agro Poland, Novarbo, Adob [...]

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Yuksel Tohum Seeds
HortiAdNet