Trend „Clean eating” korzystny dla warzywników - uprawa, rozsada, nawożenie pomidorów, ogórków, papryki i innych warzyw - Pod Osłonami

PODosłonami.pl

AGROSIMEX
Agro-Sorb 2020
Yara od 11 01 2019

Trend „Clean eating” korzystny dla warzywników

Dietetycy wytypowali trendy żywieniowe, które będą miały czołowe znaczenie w 2016 r. Eksperci z „Today’s Dietitian” i Pollock Communications twierdzą, że najpopularniejszym trendem będzie Clean eating.

Pomidor śliwkowy Dartagnan

Clean eating to rodzaj diety, która składa się głównie ze świeżych owoców i warzyw. Unika się w niej przetworzonego jedzenia. Dietetycy oceniają, że coraz więcej konsumentów będzie opierało swoje decyzje zakupowe na tym trendzie, wybierając produkty odpowiadające diecie opartej na świeżych roślinach, tak jak dieta śródziemnomorska. Konsumenci będą chcieli „wolnego” jedzenia – nie jest to termin związany z szybkością spożywania pokarmów, lecz z jedzeniem wolnym od GMO, glutenu i antybiotyków.

źródło: hortibiz.com

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Konferencje TSW 2021 Online

Jeszcze miesiąc temu organizatorzy targów TSW byli przekonani, że imprezę tę będzie można zorganizować w tradycyjnej formule. Niestety z powodu nasilenia się epidemii covid-19 i związanych z tym restrykcji nie będzie to możliwe. Wszyscy [...]

FLORENSIS_Dianthus
ICL promocja Peters
Adagri_KANEMITE_29c_na wyklikanie
Top Plants
Bayer_Fitter_29cAdvertisement
Syngenta bratki
HortiWizja_najnowszy odcinek 36
HortiAdNet