Żaba w sałacie – czyli jak przekuć porażkę w sukces
Po tym jak klient odnalazł rzekotkę drzewną w paczce sałaty izraelskiej firmy Carmel Crops, firma wykorzystała okazję i wyjaśniła, dlaczego zagrożony wyginięciem gatunek płaza, znalazł się w ich produkcie…
Czytaj dalej...– Jednym z wielu powodów wymierania gatunków jest zanieczyszczenie środowiska i nadmierne używanie pestycydów. Wilgotna skóra żaby jest bardzo wrażliwa i fakt, że rzekotka była w naszej szklarni, wskazuje, że w uprawach nie używamy pestycydów. Dla nas to znak, że podążamy dobrą drogą by stworzyć zdrowy, zbalansowany produkt – z dumą oświadczyła firma.
Firma zamieściła na facebooku zdjęcie żaby w sałacie, wraz z powyższym wyjaśnieniem – post zgarnął setki polubień i udostępnień, gwarantując darmową promocję marki.
Źródło: hortibiz.com
Precyzyjna kontrola nawadniania ma sens!
Jak kontrolować nawadnianie (fertygację) w bezglebowych uprawach warzyw szklarniowych – podczas wiosennego spotkania z producentami ogórków w Czchowie temat ten omówił Cezary Chojecki z firmy Grodan. Firma proponuje nowy, ulepszony miernik GroSens, służący do mierzenia [...]